ALAPINFORMÁCIÓK AZ ALPANNONIA® HOSSZÚTÁVÚ TÚRAÚTVONALRÓL

Az alpannonia® teljes főútvonala 6-7 nap alatt járható végig kényelmesen: a Kőszeg környéki szőlőhegyektől, a Kőszegi- és a Borostyánkői-hegységen át a Bucklige Welt térségéig lankásabb tájakon haladunk. Innentől magasabb régiókban járunk a Hochwechselen és a kelet-stájer Joglland-on keresztül, hogy elérjük választott úticélunkat. A túra ugyanis a Feistritz-nyeregnél (Feistritzsattel) elágazik. Így célpontként kitűzhetjük magunk elé Semmering alpesi tájait vagy Peter Rosegger író Waldheimat régióját (Fischbach).

Az alpannonia® hosszútávú élménytúra 124,5 kilométernyi jelzett úton, illetve ösvényen vezeti a vándort (hossza a 2 végpont miatt eltérő lehet).
Mivel az út mentén nincsenek nehezen járható, veszélyes terepek, minden – átlagos kondícióval rendelkező – túrázó számára ajánlott, habár 1-1 hosszabb szakasza azért megkíván némi edzettséget. A túraútvonal végigjárására leginkább a május és október közötti időszak alkalmas. A Mönichkirchen és Kőszeg közötti útszakasz a kevésbé csapadékos teleken is jól járható.

Praktikus segédanyagunk az alpannonia® alábbi fő szakaszain, Kőszegtől Semmering, illetve Fischbach irányába kíséri el a túrázót útja során, és támogatja annak tervezésében:
6. szakasz: Kőszeg - Írottkő
5. szakasz: Geschriebenstein (Írottkő) - Bernstein
4. szakasz: Bernstein - Hochneukirchen
3. szakasz: Hochneukirchen - Mönichkirchen
2. szakasz: Mönichkirchen - Feistritzsattel
1. szakasz: Feistritzsattel - Semmering
1.b szakasz: Feistritzsattel - Pretul
1.a szakasz: Pretul - Fischbach

AZ ALPANNONIA® TÚRAÚTVONALAT RÉSZLETESEN BEMUTATÓ FILMEK LEJÁTSZÁSI LISTÁJA AZ ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA JELENIK MEG!

További információk az összesen 8 szakaszos alpannonia® főútvonalról az alábbi logóra kattintva az alpannonia® túraútvonal honlapján találhatóak...