TISZTAZÖLD (PUREGREEN) projekt az Írottkő Natúrparkban

 

ÉLJ TUDATOSAN! ÓVD A TERMÉSZETET!

Az ember a TERMÉSZET része, és ha így tekint a világra másképp cselekszik… A környezettudatos emberek együttműködésével népszerűsített környezettudatos gondolkodás segít abban, hogy az Írottkő-Geschriebenstein területéhez tartozó védett természeti környezetben ne legyen probléma a hulladék. Célunk a zero waste natúrparki  turizmus elősegítése! A határon átnyúló közös magyar osztrák projektben a „zero waste” (nulla hulladék) szemlélet alapjain fogunk megvalósítani natúrparki rendezvényeket (Hétforrás piknik, Írottkő-vándorlás, Írottkő csúcstámadás). A NATURA 2000 védelem alatt lévő területeken hulladékmentesítési akciókat szervezünk és a stájerországi tapasztalatok megismerésével új utakat keresünk.
A projektnek fontos eleme a nyitottság! Széleskörű kommunikációval, a fiatal korosztály aktív bevonásával valósítjuk meg a projektet.  A „zero waste Natúrpark” munkacsoportba – a stratégiai partnereinken túl – várjuk olyan civilek jelentkezését akik aktívan szeretnének tenni a fenti célokért!  Jelentkezni Horváthné Korom Zitánál lehet az alábbi elérhetőségeken: Opens window for sending emailkoromzitanaturpark@gmail.com, 20/6654-998

A PUREGREEN projekt blogja a tisztazold.naturpark.hu - egyenlőre munkaközi állapotban - elérhető ITT.  Az arculat véglegesítése április-májusban várható. A feltöltés folyamatos.

A PUREGREEN projekt Youtube csatornáját ide kattintva érheti el.