# ----------------------------------------------------------- # Google Analytics & Google Tag Manager # ----------------------------------------------------------- page.headerData.1 = TEXT page.headerData.1.value (

Turistatérkép

Szentkúti esték programsorozat

2022. augusztus 14., vasárnap [tovább]

Új kenyér napi piknik

2022. augusztus 20., szombat [tovább]

Hörman-forrás túra

2022. augusztus 20., szombat [tovább]

Nyitott Pince Napok

2022. augusztus 21., vasárnap [tovább]
további hírek ->
 

MINDEN NAPRA FRISS KALAND

HÉTFŐ:
- 20 % kedvezmény a Kőszegi Kisvonat hétfői, reggeli erdei kalandozásának jegyárából!
Látogassa meg Ön is a kőszegi Szabó hegyet, Borha-forrást, a velemi Szent Vid Kápolnát és a Cáki pincesort a Kőszegi Kisvonattal!
Előzetes jelentkezés telefonon szükséges!
Tel.: 06-70-315 4741
Indulás: 9.00 óra, 9730 Kőszeg, Kékfény Étterem és Pizzéria mellől
Időtartam: 5 óra
Részvételi díj kedvezményesen, hétfőn reggel: Felnőtteknek 2.800 Ft/fő Gyermekeknek 2.600 Ft/fő
mely tartalmazza a belépőjegy árát a Cáki pincesorra!
A részvételi díj egyben tartalmazza a Kőszegi erdők védelmében fizetendő méltányos hozzájárulást is.
A Kőszegi Kisvonat újabb nyári élményeket tartogat: elvisszük Önöket a Kőszegi-hegység legszebb tájaira. Felkaptatunk a Szabó-hegyre, majd a kiválóan felújított hegyi úton kanyarogva jutunk el a velemi Szent Vid Kápolnáig. Félúton sétálunk egyet a Borha-forráshoz és később a Gyertyán-kúthoz is frissítő vízért, a két völgy páratlan hangulatáért. A Szent Vid évezredek kincseit tárja elénk. Zegzugos utakon közelítjük meg a Cáki pincesort, ahol a kedvünkért megnyílnak az ódon zsuppfedelesek. Itt alkalom nyílik megpihenni, a borkedvelők pedig szabadon vásárolhatnak a kőszegi borászok remek italaiból!
Az utazás gyermekek, családok és idősek számára is ideális tavaszi kirándulás! Kísérőnk közben számos történetet mesél. A gyönyörű panoráma, hűs nyári erdő, csobogó forrás és a Kőszegi-hegység kristálytiszta levegője – mind-mind Önre vár!
Kellemes erdei kirándulást kívánunk!
Tartson velünk Ön is a Kőszegi-hegységben kalandozó kisvonaton!


Belépőjegy vásárlásával ingyenes audio guide-hoz juthat a Jurisics Várban minden hétfőn 12.00-17.00 óráig! www.jurisicsvar.hu


KEDD:
Belépőjegy vásárlásával minden kedden 10.00 órai kezdettel ingyenes tárlatvezetést kaphat a Hősök Tornya-Tábornokházban! www.kvmkl.hu


SZERDA:
"Az Óriáspaszuly kalandjai a Paradicsomban".. avagy ingyenes vezetett séta a Virágudvarban!
Kőszeg, Táblaház utca 11.
Kőszeg történelmi városfala tövében árnyas, hűvös, ágas-bogas ökokert bújik meg. Gazdája, Bakos György kertész minden nyári szerda délelőtt 9.00 órakor egy jókedvű sétára, jó beszélgetésre vár kicsiket és nagyokat. Itt ismerkedhetünk meg az Óriáspaszuly kalandjaival, és akár a komposztálás rejtelmeivel is, de sok más izgalmas történetet is hallhatunk az ezeréves Kőszeg veretes históriájából és az Írottkő Natúrpark határtalan szépségeiről.
A program ingyenes, bejelentkezés nélkül is látogatható. A szervező megköszöni az előzetes bejelentkezéseket: 06304698007.


Szintén szerdán, a legendás kőszegi 11 órás haranszóra indul az ingyenes városnézés Kőszeg gyönyörű Fő teréről, a Tourinform elől (Kőszeg, Fő tér 2.). A mintegy 1-1,5 órás könnyű sétát a kőszegi Tourinform munkatársai vezetik, és betekintést nyújtanak a történelmi belváros, a város templomainak és különleges épületeinek páratlan értékeibe. A sétán a részvétel ingyenes, és nem igényel előzetes bejelentkezést. 20 fő fölötti csoport esetén köszönjük a részvétel előzetes jelzését!


CSÜTÖRTÖK:
Csütörtökönként 10 órakor ingyenes vezetésre hívjuk Önöket a Jurisics téri Arany Egyszarvú Patika kiállítására. A vezetés belépőjegy vásárlása mellett látogatható.

A korabeli Magyar Királyság területén található 42 patikából, 3 Kőszegen működött! A Jezsuita rend által 1743-ban a saját rendházukban alapított patika megszűnt akkor, amikor Mária Terézia, túlhatalmuk miatt feloszlatta az egész rendet. A berendezést Svalla Mátyás vásárolta meg, aki 1777-ben a jelenlegi helyszínén alapította újra a Patikát, ahol ma gyógyszerészet-történeti kiállítás, és a XVIII. századi míves jezsuita patikabútorzat is látható, amely teljes egészében nemes tölgy-, dió- és hársfa alapanyagból készült un. szerzetesi Officina. www.kvmkl.hu


PÉNTEK:
Pénteken a madarak "meghívnak" a Látogatóközpontba is!
Pénteken a Chernel-kert Madárvédelmi Mentőközpont belépőjével látogatható a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont is!
(Aradi vértanúk parkja) www.buboscinege.hu

A Chernel-kert árnyas és csendes arborétumában gyógyuló és tartósan ott élő madarak fogadják az egész családot. A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont a Kárpátmedence és különösen a Kőszegi-hegység élővilágának, valamint jelentős kőszegi természetkutatók hagyatékának méltó bemutató pontja. Mellette jól felszerelt, árnyékos játszótér is található.


További információ: www.naturpark.hu, www.koszeg.hu, illetve a Tourinform Irodában