KŐSZEGI ADVENT

Idén is friss adventi koszorúval és karácsonyi díszkivilágítással hívogat a középkori város Adventje Kőszegen.
December 4-én szombaton délután, továbbá mind a négy Advent-vasárnap délutánján a gyertyagyújtások előtt és után kézműves vásárosok, forralt bor, karácsonyi fúvós muzsika, kórusok, iskolai produkciók és halkan pattogó tűz várja a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren.

Részletes programplakát:
- November 20-tól minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” 29. kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is, napról napra válogathatunk. További információk ITT.

- Mikulásváró foglalkozás a kőszegi Várkiállításban!Szeretettel várjuk Mikulásváró foglalkozásra az óvodásokat, kisiskolásokat 2021. december 2-án 10:00-tól 15:30-ig a kőszegi Várkiállításba. További információk ITT.

- Mikulás Napi Bortúra 2021. december 4. szombat: Egy újabb boros rendezvény Cákon és a kőszegdoroszlói Pogányokban ezúttal Télen, december első szombatján.
A program alatt lehetőség lesz a pincéknél megkóstolni a 2020-as vagy a korábbi évjárat borait. Különleges forralt-borral is készülnek, egyedi bögrékben. További információk ITT.

- Advent váró koncert a Jézus Szíve Plébániatemplomban: koncertet ad László Attila a Csillag születik harmadik szériájának győztese, erdélyi magyar énekes. Adventi hétvégéken az alábbi koncertek lesznek még a templomban: november 28. Mennynek királynéja; december 5. Angelica Leánykar; december 11. Pitti Latalin; december 19. Concordia-Barátság Énekegyesület és az oladi Szentháromság Kórus. További információk ITT.


- HANUKA GYERTYAGYÚJTÁS, TANGÓHARMONIKA KONCERT
December 6. hétfő. Helyszín: Jurisics tér; Időpont: 15.00 További információ: www.iask.hu


- ADVENT HALÁSZLÉVEL
December 12. vasárnap. Helyszín: Boszorkánykonyha; Időpont: 12.30-tól

- AZ ESTERHÁZY TRIÓ KONCERTJE
December 12. vasárnap. Helyszín: Dr. Nagy László EGYMI, díszterem; Időpont: 17.00 További információ: www.iask.hu- KŐSZEGI VONÓSOK BACH ÉS BAROKK ZENÉKKEL TELI ADVENTI KONCERTJE
December 12. vasárnap. Helyszín: Jurisics Vár lovagterem; Időpont: 18.00 További információ: www.koszeg.hu- JÉZUSKAVÁRÓ INGYENES FILMVETÍTÉS GYEREKEKNEK: ÉNEKELJ! - CSALÁDI ANIMÁCIÓS FILM
December 24. péntek. Helyszín: Jurisics Vár; Időpont: 14.00 További információ: www.koszeg.hu

 

A Kőszegre látogatók igazi alpesi adventi életbe cseppenek, hiszen Kőszeg az ausztriai Várvidék kapuja is!