Turistatérkép

Stefan Blaguss és Rene Radosits

2020. szeptember 24., csütörtök [tovább]

Gasztronómia a művészetekben

2020. október 16., péntek [tovább]

Natúrpark programajánló füzet 2020

2020. március 01., vasárnap [tovább]

Közlemény: koronavírus

2020. március 01., vasárnap [tovább]
további hírek ->
 

Közlemény: koronavírus

Közlemény a koronavírus terjedése ellen hozott városi intézkedésekről

Tisztelt Lakosság, Kedves Kőszegiek!
A rendelkezésre álló információk szerint városunkban nincs koronavírussal fertőzött beteg, de az elővigyázatosság jegyében, az országos operatív törzs szakmai ajánlását követve Kőszeg Város Önkormányzata nevében az alábbi intézkedések meghozataláról tájékoztatom intézményeinket és a lakosságot:
-    A Közös Önkormányzati Hivatalban és Kőszeg Város intézményeiben a megfelelő kézfertőtlenítés lehetőségét biztosítottuk, a takarítás és fertőtlenítés gyakoriságát növeltük. Kérem a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézményeket, hogy ők is tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy intézményi dolgozóik, valamint ügyfeleik részére a megfelelő kézfertőtlenítési, higiéniai feltételek folyamatosan biztosítottak legyenek!
-    A Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjével egyetértésben a hivatal és a városi intézmények dolgozóit vezetőik útján utasítom arra, hogy lehetőség szerint tartózkodjanak a külföldre történő utazástól, illetve kerüljék a nagy nyilvánosságú rendezvények látogatását.
-    Az országos tisztifőorvos valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el, ez természetesen vonatkozik az ilyen jellegű, Kőszegen működő intézményekre is.
-    Tájékoztatom a kőszegi lakosságot, hogy a városi intézmények, óvodák, iskolák továbbra is működnek. Kérem, hogy a közvetlen intézményi ellátásban nem részesülő személyek (szülők, rokonok) a lehető legkevesebb időt töltsék az intézmények belső tereiben!
-    A városi intézményeket megkérem arra, hogy mérlegeljék a széles körű részvétellel megvalósuló rendezvényeik megtartásának kockázatait, a rendezvények elhalasztásának lehetőségét!
-    A március 15-i emlékező rendezvényeket összhangban a Belügyminisztérium és az operatív törzs ajánlásával redukált tartalommal valósítjuk meg: a március 15-i gálaműsor a Jurisics várban nem kerül megtartásra, a március 14-én a Bersek iskola udvarára 14 órára meghirdetett koszorúzást azonban Nemzeti Ünnepünk előtt tisztelegve szabad téren, zárt körben, a személyesen meghívottak részvételével megtartjuk.
-    Javaslom, hogy városunk iskolai és civil közösségei is fontolják meg a sokakat megmozgató rendezvények elhalasztását, ezzel is csökkentsék a betegség terjedésének kockázatát!
-    Kőszeg határközeli helyzetéből fakadóan javaslom az utazást tervező lakosságnak és az ingázóknak, hogy figyeljék a szomszédos Ausztria ilyen irányú intézkedéseit, és fokozottan tartsák is be azokat!
-    Tájékoztatom a lakosságot, hogy a háziorvosok, házi gyermekorvosok, az alapellátási ügyeletben és a szakellátásban közreműködők a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend alapján járnak el és a kőszegi rendelőintézetekben betartatják a koronavírus megelőzésével kapcsolatos óvó- védő rendszabályokat. Kérem a tisztelt lakosságot, hogy az egészségügyi dolgozók ezirányú tevékenységében együttműködni szíveskedjenek.
-    Városunk minden lakóját kérem, hogy fokozottan figyeljen az itt olvasható, megelőzést segítő javaslatok betartására: https://koronavirus.gov.hu/megelozes
Kérem a lakosságot, hogy vegye figyelembe a fentieket és az országos operatív törzs ajánlásait, segítve városunk erőfeszítéseit a megelőzés terén. Az aktuális információk folyamatosan hozzáférhetők a koronavirus.gov.hu weboldalon, valamint a facebook.com/koronavirus.gov.hu Facebook oldalon.

Kőszeg, 2020. 03. 10.

Básthy Béla
polgármester
s.k.