Turistatérkép

Őszi erdei túra

2019. október 19., szombat [tovább]

Őszi túra

2019. október 19., szombat [tovább]

Írottkő 50/35/20

2019. október 19., szombat [tovább]
további hírek ->
 

Natúrparkok Országos Vetélkedője 2019

A Cserhát Natúrpark szervezésében a Magyar Országos Natúrpark támogatásával május 17. és 19. között Nógrád-megyében, Hollókőn került megrendezésre a natúrparkok országos vetélkedője.

Az Országos Natúrparki Vetélkedő 2017-es kőszegi létrehozása után 2018-ban Győrújbaráton, most pedig a Cserháton immár harmadik alkalommal került megrendezésre. A döntőre a hazai natúrparkok és natúrpark kezdeményezések 3 fős, felső tagozatos diákcsapatokkal jelentkezhettek.
Alapfeltétel volt, hogy 2019 tavaszán a natúrpark rendezze meg saját területén a helyi natúrparki vetélkedőt. A döntőbe a helyi győztes csapatok kerültek be. Idén 8 natúrpark vállalta helyi vetélkedő lebonyolítását, így a döntőben a következő natúrparkok és natúrpark kezdeményezések csapatai vehettek részt: Cserhát Natúrpark, Írottkő Natúrpark, Körösök Völgye Natúrpark, Kapos-hegyháti Natúrpark, Szigetköz Natúrpark, Pannontáj-Sokoró Natúrpark, a tervezett Vasi-Hegyhát-Rábamente Natúrpark, és a Vértesi Natúrpark.
A program pénteken a csapatok bemutatkozásával indult. Itt a csapatok röviden ismertették a legfontosabb tudnivalókat a natúrparkról, magukról, iskolájukról: volt, aki verssel, volt, aki zenével, volt, aki izgatottan, volt, aki ’’profi” felkészülten mutatkozott be a többieknek. Ezt követően közösségépítő játékokkal lazítottak a gyerekek. A másnapi versenynap gyönyörű erdei túrával indult, majd a hollókői várral és a faluval ismerkedtek a gyerekek. Ebéd után 8 állomáson zajlott a döntő. A gyönyörű időben, gyönyörű helyszínen szellemes és érdekes feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

Gratulálunk a kőszegi Bersek József Iskola tanulóinak az Országos Natúrparki Vetélkedő 3. helyezéséért. Gratulálunk Weidl Mónikának, Zsótér Rebekának és Kumánovich Katának a nagyszerű helyezésért, és Kovácsné Zsolt Andrea tanárnő felkészítő munkájáért!