Turistatérkép

XVI. Borbál

2019. november 16., szombat [tovább]

Erzsébet-nap és újbor bemutató

2019. november 16., szombat [tovább]

MÁRTON-NAPI TEMPLOMSZENTELÉS

2019. november 16., szombat [tovább]

Adventi bütykölde a Várban

2019. november 30., szombat [tovább]

Kaláka együttes adventi koncertje

2019. december 01., vasárnap [tovább]
további hírek ->
 

Natúrparki Földnapi Kalandok

Föld Napja alkalmából megrendezett Natúrparki Föld Napi kalandok versenyen és ismeretterjesztő sétán rengeteg iskolás és óvodás vett részt. Szám szerint 168 óvódás 74 versenyző diák és 75 látogató diák így összesen 317 gyermek.  A Natúrpark által jegyzetfüzeteket és tollakat kaptak, hogy a különböző helyszíneken elhangzott érdekességeket feljegyezzék magunknak és az utolsó állomáson kamatoztatni  tudják a feltett kérdéseknél. Az első állomások Illés Péter a vizek apró, de annál fontosabb élőlényeit mutatta meg az úgynevezett BISEL vizsgálati módszerrel, mely megmutatja a vizek minőségének állapotát. Horváth Csaba Kőszeg különleges fáiról tartott előadást a Nagy Platánról és a Gingo Bilobáról. Bakos György a várban található gyógy- és fűszernövény kertben mesélt arról mennyiféle egészség javító hatású növény terem a természetben. Az előadások után a gyerekek minden állomásból 10 db kérdést kaptak, melyek megválaszolásával lezárult az első forduló.

Azok a csapatok, amelynek nem hagyott alább a lelkesedésük a második fordulóban a tansétáról lehetett össze állítani egy képekből álló videót vagy Power Point előadást és a rajzokat is szívesen fogadtuk.

Honlapunkra feltöltésre kerülnek a második fordulóra beérkezett prezentációk, de jelen esetünkben egyenlőre csak a képformátumokat tudjuk feltölteni.

 A Fő téren az Agrárkamara a gyümölcs és zöldség fogyasztás fontosságára hívta fel a gyermeket. Az óvódások és iskolások  nagyon élvezték a különböző gyümölcsök és zöldségek kóstolását.