Miénk itt a legelőrét

Fenti címmel játékos vetélkedőt tartottunk a kőszegi Alsó-réteken! 2020. október 10-én, 10-17 óra között pótoltuk a májusban elmaradt Miénk itt a rét programot! (támogatta az Agrárminisztérium, a 2019. évi Zöld Forrás pályázat alapján).


A 2020-as év történéseihez alkalmazkodva kicsit máshol és kicsit másképp ünnepeltük meg a madarakat és a fákat, illetve azt, hogy ezek a városszéli rétek vannak nekünk, értünk.
A már megszokott kaszálóréttel szomszédos, újonnan kialakított legelőterületre vártuk a játékos kedvű családokat, baráti társaságokat!
Mindannyiunk biztonsága érdekében arra törekedtünk, hogy a játékállomások ezúttal "önkiszolgáló" módon, állomásvezetők nélkül, illetve "érintésmentesen" működhettek. Mi szervezők csak ott voltunk személyesen jelen, ahol erre feltétlenül szükség volt.
Természetesen a kilátogatók testközelből is megismerkedhettek a területen legelésző magyartarka szarvasmarhákkal!
Megközelítés:
A terület bejárata a Lóránt Gyula utca végén található. Ez a pont gyalogosan vagy kerékpárral közelíthető meg. A Lóránt Gyula utca a belvárosból induló rendszeres dottójárattal is elérhető volt ezen a napon! A dottóval érkezőket a vízmű telepig vitte a kisvonat, ahonnan egy mintegy 700 méteres könnyű sétával érték el a legelő bejáratát.

Írottkő Natúrparkért Egyesület, Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont


Fájlok:
plakatvegso.jpg1.9 M