Mesetúra

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület Mesetúra c. programját 2019. május 25-én, immár 6. alkalommal szervezte meg. A történet minden évben egy-egy mesére, legendára épül.  A jelmezeket a Weöres Sándor Színház biztosította.

A natúrpark/Tourinfom teljes menedzsmentje jelmezt öltött a program idejére, de jutott jelmez a 10 főnyi önkéntesnek is, akik nagy lelkesedéssel váltak pappá, füvesasszonnyá, hollóvá, de találkozhattunk az állomáson cigányasszonnyal, vagy épp udvari bolonddal is.

Galeotto Marzio, a Mátyás király bölcseleteit papírra vető olasz humanista mellett egy vándorlegény is köszöntötte a több mint 200 főnyi résztvevőt. A túra alatt 4 állomáson lehetett feladatokat megoldani: mézes süteményre hollót írókázni, az óriás platánnál fényképezkedni, a dr. Nagy László EGYMI udvarán, a Mátyás szobor árnyékában királyi koronákat készíteni, lufiból pedig kardokat hajtogatni. A Csónakázó tónál ügyességi feladatok vártak a résztvevőkre: kötélhúzó verseny, zsákban futás, mézes szív evő verseny.

Az utolsó állomás a Jurisics-téren várta a gyerekek, felnőttek népes csapatát. A jelenlegi Plébánia hivatal a XV. században valószínűsíthetően Mátyás király tulajdonában volt, Kőszegen járva talán itt éjszakázott, tanulság erre az épületen található szép oroszlános címer. Az épületismertető után a BE-JÓ táncegyüttes táncosai reneszánsz táncbemutatót, kis táncházat is tartottak. Amíg figyelmünket lekötötte a gyönyörű reneszánsz zene és tánc, addig a vándorlegény átöltözött és Mátyás királlyá lett, hiszen Mátyás köztudottan szeretett álruhában népe között járni, kelni… Udvartartása, népe örömmel köszöntötte Mátyás királyt a téren!

Itt a vége, fuss el véle, Mesetúránknak is vége.

A rendezvény létrejöttét  a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00162. sz. pályázat támogatta!


Fájlok:
igazsagos__10__03.jpg602 K